NAVA-Pont

Mi a NAVA? 
A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) 2006 óta digitálisan rögzíti, feldolgozza és online hozzáférhetővé teszi a magyarországi közszolgálati csatornák és a legnagyobb lefedettségű kereskedelmi televíziók magyar gyártású műsorait törvényi szabályozás keretében. Európában szinte egyedülállóan gyűjteményei kutatás és oktatás céljából szabadon megtekinthetők úgynevezett NAVA-pontokon (csatlakozott oktatási intézmények, könyvtárak, muzeális és kulturális intézmények).
A NAVA elkötelezett őrzője az audiovizuális kulturális örökségnek, ezért egyedi különgyűjteményeket is kezel, tematikus válogatásokat készít felhasználói kérésre is.

Mi a NAVA-Pont? 

A NAVA-pont olyan intézmény, ahol az intézménnyel kötött külön megállapodás alapján a korlátozott tartalmakat is teljes hosszúságukban le tudják játszani az érdeklődők. A NAVA-pontok körét törvény határozza meg, elsődlegesen oktatási-kutatási céllal létrejött intézményekről van szó: a regisztrált oktatási intézmények , múzeumok, levéltárak, könyvtárak tartoznak ide.

A könyvtárunkban NYILVÁNOS NAVA-Pont működik, amely minden olvasónk számára szabadon hozzáférhető a kihelyezett számítógépeken.