Olvass és nyerj!

Szerző: root1 Közzétéve:

Tavaly már kísérleti jelleggel próbáltuk – de idén is szeretnénk jutalmazni:
  • a legtöbbet kölcsönző olvasót (14 év feletti olvasó) 

Azt jutalmazzuk, aki a legszorgalmasabb olvasó és a legtöbb könyvet kölcsönözte a Könyves vasárnaptól – Könyves vasárnapig tartó 1 év alatt. Külön jelentkezni nem kell, minden érvényes beiratkozással rendelkező olvasó “játékban van”.  Mivel a kisgyermekeknek javarészt a szüleik kölcsönöznek, így őket ebben a kategóriában nem számoljuk. Gyermekek a nyári olvasás kihívásban vehetnek részt, ha akarnak.

  • a legtöbbet kölcsönző családot
Ha egy családból több családtag is saját jogon könyvtártag, akkor összesítjük a kölcsönzések számát. Ide a gyermekek is beleértendők. Külön ragsort készítünk ezekből. Értelemszerűen minél többen vannak beiratkozva és a beiratkozottak között minél több az aktív könyvtárhasználó – annál nagyobb az esélye, hogy a rangsor elejére kerüljön valaki…
Azt a családot jutalmazzuk, akik a legtöbb könyvet kölcsönözték a Könyves vasárnaptól – Könyves vasárnapig tartó 1 év alatt.
Szabály:
  • Akinek könyvtartozása van az eredmények összesítésekor: KIESIK a rangsorból.
  • Csak közeli családtagok számítanak. (nagyszülő, szülő, gyermek, testvér, házastárs) – ha nem egyértelmű a családi kapcsolat, jelezd. (Pl. Mozaikcsalád esetén…)

Eredményhirdetés: 

Az Országos Könyvtári Napok keretén belül.