Országos Könyvtári Napok 2022

Szerző: root1 Közzétéve:

Ebben az évben már tizenhetedik alkalommal kerül sor az Országos Könyvtári Napok eseményeire. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásával a hazai könyvtári rendszer ismét készen áll arra, hogy különleges, rendhagyó tartalommal töltse meg az október eleji napokat.

A 2022-ben országszerte 70. születésnapjukat ünneplik a megyei könyvtárak. 1952-ben egy minisztertanácsi határozat rendelkezett a megyei könyvtárak létrehozásáról. Nagyatádon is ekkor, 1952-ben alakult meg a körzeti, majd a járási könyvtár. Így blogsorozatot indítottunk a 70 éves könyvtár történetéről – amelyben egykori dolgozók visszaemlékezései vagy róluk szóló cikkek segítségével idézzük fel a múltat.

Október 9-én ismét a várva várt Könyves Vasárnap!

“Bár ebben az évben nagyon nehéz körülmények között – háborús környezetben, energiaválsággal küzdve, lopakodó vírushelyzetben – kerül sor az Országos Könyvtári Napok programjaira, mégis abban bízunk, hogy az emberek még inkább felismerik: szükségük van egy biztos pontra, amely mindenkinek egyforma esélyeket nyújt, s így az idei könyvtári programokra is megtelnek a könyvtárak.”

Rámháb Mária, az IKSZ elnöke.

További információ