Telegdi Ágnes Nagyatádon

Szerző: root1 Közzétéve:

Október 4. Az állatok világnapja, idén pont az Országos Könyvtári Hét keddi napjára esett. A Takáts Gyula Megyei Hatókörű Városi Könyvtár jóvoltából Telegdi Ágnes író, természetfotós előadását láthatták a nagyatádi gyerekek.

Ez az ország egyik legszebb része – mondta Telegdi Ágnes a helyi médiának is – … egy ilyen szép településen, ahol ilyen környezet van és egy ilyen szép könyvtár, itt minden adott arra, hogy, ha kimozogták magukat a gyerekek, körbenéztek, virágot szedtek, állatot etettek, akkor mindezekről hajlandóak legyenek olvasni.  

Nagyon nehéz dolog, talán a legnehezebb ma a gyerekeket olvasóvá nevelni, egyáltalán az olvasásra rábírni. Tudják ezt könyvtárosok, tanárok, írók egyaránt. Ez az előadás is afféle csalogató volt – hogy megmutassuk mennyi érdekes dolgot lehet találni egy könyvtárban.

Telegdi Ágnes neve ismerősen csenghet a környékbelieknek. Könyvtárunkban korábban is volt már hasonlóan jól sikerült előadása. A közeli Petesmalmi Vidrapark lakóiról, a kis vidákról mindig élvezettel mesél a gyerekeknek. Könyv is készült róluk, amelynek egy példányát dedikálta is az írónő a Könyvtár olvasóinak.

“szecessziós mindenes…tanár, gyógypedagógus, előadó, installációkészítő, fotóművész, mesekönyvíró, kiadó” – így már Rácz András jellemezte az írónőt 2014-ben. Könyveinek fotósa, írója és kiadója is.

Barnabás Meséi sorozatában egy kismackó kalandjait meséli el, ez elsősorban az óvodás korosztályt célozza meg. Az Ó, azok a csodálatos állatok! sorozatában személyes természethez, állatokhoz kapcsolódó élményeit tárja az olvasók elé. Mindkét sorozatot saját fotói illusztrálják.