Könyvtár felújítás és a Gyermekkönyvtár avató napja 1987.

Szerző: root1 Közzétéve:

A videó elején a korábbi felvételeken munka közben már bemutatott déli szögből látszódik a Gyermekkönyvtár épülete – immár kész állapotban. A Mártírok utca felől látjuk, a hátsó bejárattal együtt. Az udvaron még ott vannak a felújítás során használt eszközök.
A következő snitten a hátsó – jelenleg természettudományi és társadalomtudományi szakirodalmat rejtő termek láthatók felújítás alatt. Korábban ezekben volt a Gyermekkönyvtári részleg.
Majd a jelenlegi felnőtt kölcsönző térbe érünk, ahol a polcok nylonnal vannak letakarva, s közben felújítási munkákat végeznek bent.
A zenei részbe zsúfolva látjuk a cédulakatalógus szekrényeit, közöttük újságot olvasó emberekkel. A feldolgozó irodában valaki telefonál. Az átjárón átnézünk a Gyermekrészlegbe. A frissen átadott folyosót látjuk, majd a bejáratot. A Gyermekkönyvtár kölcsönző pultja és olvasóterei már be vannak rendezve. Az olvasóteremből még hiányzik a tévé-videó szekrény.

A következő snitten külső képet látunk a Széchenyi térről. A régi-új OTP helye még nincs beépítve. Üresen áll a saroktelek. A Városi-Járási Könyvtár főbejáratát látjuk. Az utcán fehér inges kisdobosok, úttörők vonulnak. A dátum 1987 május 28. Ezt már Turbék Károly narrációjából tudjuk. Ez a nap a Gyermekkönyvtár avatásának a napja. Az ünnepség 18.00 órakor kezdődik. A jelentsor végén a régi-új OTP sarok helyéről látjuk a Széchenyi tér 10-es házat (Lottó felirattal) valamint a Városi-Járási Könyvtár bejáratát. A sarkon Fellegi Bálint fordul be lányával.
Gyermekek és fiatalok vonulnak az utcán – közben látjuk a könyvtár udvarát, ami még mindig magán viseli a tatarozás nyomát. – végül látjuk, ahogy elkezdnek bemenni a Gyermekkönyvtár bejáratán. Az ajtón az ünnepi könyvhét plakátja van.
A bejár után ott áll az Ajándékhozó című szobor, amit az érkező gyermekek megnéznek. A felvétel végén ismét a Gyermekkönyvtár belső tereit látjuk.


További ajánlott videók

Oldal 1 / 2
Kategóriák: