0 Á B C D É F G H J K L M N P R S T V W Z

BAKÁCS TIBORNÉ, dr.

Szerző: root1 Közzétéve:

Bakács Tiborné, dr. ( – 2018) Pécsett született. A sors úgy hozta, hogy Somogy megyébe került. Az általános iskolát Csurgón és Segesden végezte, majd a középiskolai tanulmányait az Ady Endre Gimnáziumban folytatta.1963-ban érettségizett. Ezt követően 1973-tól felsőfokú általános igazgatási és pénzügyi szakon tanulmányokat folytatott.  Oklevelét 1975-ben kapta meg. 1961. július 1-től a Nagyatádi Községi Tanácsnál kezdett el dolgozni, majd a Járási Tanácshoz került.

A férje dr. Bakács Tibor, egykori KÖJÁL főorvos volt, akivel több évtizedig éltek együtt. Fiúk Bakács András 1976-ban született. Ő is a nagyatádi gimnáziumban végzett. Majd a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szerzett diplomát.

Bakácsné kezdetben a közigazgatáson belül az egészségügyben gazdasági főelőadóként dolgozott. Részt vett a gyógyfürdő rekonstrukciójában, a bölcsődék építésének háttérmunkáiban. Akkoriban az egész járás hozzájuk tartozott: Kutastól Iharosberényig. Az Egészségügyi Minisztérium által szervezett egy éves vezetőképző tanfolyamon vett részt, amely 1982-ben szakdolgozattal és sikeres vizsgával zárult.

1983-tól csak Nagyatád város egészségügyi, kulturális, oktatási, sport feladatainak gazdasági- pénzügyi feladatait látta el. Ezen időszakban épült meg a Babay Általános Iskola, a Szakmunkásképző új része. 1991-ben az első szabad választások után irodavezetővé nevezték ki. A közigazgatásból 1998-ban ment nyugdíjba. 1998-ban független jelöltként indulta el az önkormányzati választásokon a Hunyadi utca, Mártírok útja és a Széchenyi tér képviselője lett. 1999 óta minden nyáron megszervezte a Hunyadi-napot. 2002-2006 között az Oktatási és Kulturális Bizottság elnökeke, később alelnöke volt. A 2010-es választásokon már nem indult el.

2018-ban hunyt el, a kaposvári Keleti Temetőben helyezték végső nyugalomra 2018.07.05-én.

(Megjegyzés: az orvosdoktori címet a férje szerezte. A kor szokásai szerint házasság után a feleség is viselhette. Ezt a gyakorlatot később a sok félreértés miatt megszüntették.) 

Related Szócikk